top of page

Economische ontwikkeling

Een marktplaats is hét sociale middelpunt van een dorp en de wijde omgeving. Er worden culturele bijeenkomsten, besprekingen en ontvangsten georganiseerd, maar ook de in- en verkoop van in eigen tuin gekweekte groenten, gefokte kippen en geiten en gevangen vis vindt hier plaats.

De bestaande marktconstructie in het dorp Sifoe bleek te klein, gevaarlijk en onhygiënisch; het dak lekte of was verdwenen, steunpalen konden de druk niet meer aan, goederen werden noodgedwongen op houten planken verhandeld en de lage omheiningsmuur was niet meer voldoende om de loslopende dieren tegen te houden.

Nadat dit probleem door de lokale bevolking was aangekaart, werd er samen met Gamrupa een plan  gemaakt voor de bouw van een nieuwe markt. In 2019 werd de markt gerenoveerd. Deze nieuwe constructie biedt  voor dubbel zoveel verkoopsters een veilige plaats om hun goederen te verhandelen: overdekt, schaduwrijk en frisser. Ook kan het koopwaar nu in goede omstandigheden uitgestald, verkocht en gekocht worden.

bottom of page