Gamrupa

School is gratis, maar de kinderen moeten betalen voor onderwijsmateriaal, schooluniform, papier, schrijfgerief, enz. Velen kunnen niet betalen en gaan dus niet naar school.

Wij steunen 15 kinderen met schoolgeld en alles wat er bij komt. 15 kinderen omdat wij vinden dat we een kind moeten steunen tot het moment dat de situatie van de ouders zo verbetert dat het niet meer noodzakelijk is. Deze steun is niet vrijblijvend, want als een kind er met de pet naar gooit krijgt het één heel serieuze vermaning en als het daarna nog niet betert wordt hij of zij uit het sponsorprogramma gezet ten voordele van een andere arme leergierige. Dit klinkt hard, maar het is noodzakelijk duidelijke regels te stellen en die te handhaven.

Wij berekenen een gemiddelde van € 120 per jaar per kind. In lagere klassen kost het minder in hogere meer. Als kinderen goed kunnen leren begeleidt Gamrupa ze t/m graad 12, dus 12 jaren. Ze zijn dan ongeveer 18 jaar. Anderen helpen wij tot goede vakmensen uit te groeien. We nemen alleen nieuwe leerlingen aan als we zeker weten dat we ze inderdaad zo lang kunnen helpen. Dat vergt dus een flinke buffer.

U kunt een kind een jaar steunen met een donatie van € 120, of u kunt een kind doorlopend steunen met domiciliatie van € 10 per maand (in feite € 30 om de drie maanden.)

Donaties zijn fiscaal aftrekbaar, zie hier. Wij gebruiken PayPal voor veilige online betalingen. Heeft u geen PayPal account kunt u door PayPal met uw credit card betalen. PayPal geeft uw credit card gegevens niet aan Gamrupa, enkel uw e-mail adres.

Kies bedrag:

Kies bedrag:

text
text
text